Jessica Sorensen: Ella és Micha titka #kritika#
2017. március 29. írta: Szóvilág

Jessica Sorensen: Ella és Micha titka #kritika#

Jessica Sorensen:

Ella és Micha titka

A könyvről:

  • Rubin pöttyös sorozat tagja
  • Fordította: Komáromy Rudolf
  • Nézőpont: E/1 jelen váltott (Ella és Micha szemszög)
  • Terjedelem: 264 oldal
  • realista, romantikus, erotikus

Fülszöveg:

Ella fékezhetetlen, heves természetével tűnt ki, mindenki tudta róla, hogy ami a szívén, az a száján. De azután mindent maga mögött hagyott, egyetemre ment, és ott átváltozott valaki mássá, aki betartja a szabályokat, fegyelmezetten ügyel a rendre, és gondosan elrejti problémáit. Most azonban itt a nyári szünidő, és nem mehet máshová, mint haza. Márpedig fél, hogy otthon újból a felszínre bukkanhat mindaz, amit fáradságos munkával eltemetett, kivált, hogy Micha a szomszédban lakik. 
Micha szexis, dörzsölt, magabiztos, és úgy olvas Ella lelkében, mint senki más. Mindent tud a lányról, még a legsötétebb titkait is. Ella tudja, hogy ha a fiú megpróbálja előcsalogatni régi énjét, nehezen bír ellenállni neki. Csak azt nem ismeri föl, hogy amikor távozott, magával vitte Micha szívének egy darabját. És a fiúnak most feltett szándéka, hogy újra megnyeri a lányt, akit elveszített.

 

Vélemény:

Ezt a regényt szánta nekem a sors a Rubin pöttyös szeretetcsomag akciója során. Így került a kezembe ez a pörgős kis romantikus történet.

A történetben megpendítünk sötétebb, komolyabb témákat is, mint az alkoholizmus, depresszió, öngyilkosság, de az írónő stílusának köszönhetően, mégsem éreztem nyomást. Nem a szomorúság és gyász uralta a könyvet, hanem a gyerekkori barátság és szerelem ereje. Illetve Ella belső lelki vívódása. Könnyed olvasmánnyá vált egy súlyosabb témát elmesélő könyv.

Ella anyukája öngyilkosságot követett el, apja alkoholista, ezért a lány örökösen retteg az olyan helyzetektől, melyben elveszítheti a kontrollt. Folyamatosan aggódik, hogy önuralma túl gyenge, és belőle is előbukkan a
depresszió. Ezért hozza létre az új Ellát, saját alteregóját, a rendes, jókislányt. Ezzel azonban ketrecbe zárja régebbi, igazi énjét, aki egy nagyszájú, vagány csaj volt.

Mi, olvasók éppen a történések közepébe csöppenünk bele, azaz amikor 8 hónap után az új Ella hazalátogat, és abban reménykedik, hogy biztonságos énjét sikerül megtartania.

Ám ekkor jön Micha, a szomszéd, dögös, zenész srác, aki már évek óta szerelmes Ellába, és elhatározza, hogy visszahozza a lány igazi személyiségét.

Micha karakterét egyértelműen jobban megkedveltem, annak ellenére, hogy közel sem álompasi, és sosem szerettem a rosszfiúkat. Persze, jóképű a srác, de egyáltalán nem tökéletes, sőt… verekszik, iszik, tetovált és még folytathatnám. Viszont imádja Ellát, és ezt a szerző nagyon jól visszaadta, amikor Micha szemszögéből meséli a történéseket.

Pozitívumok:

Stílus: Könnyed, humoros és fiatalos. Nem árnyalja be a komolyabb a téma.

Mellékszereplők: Nagyon szerettem Ethan és Lila karakterét is.

Karakterfejlődés: Ella harca magával szemben. Sikerül belátnia, hogy néha mindenki hibázik, és rájön, mire vagy inkább kire van szüksége igazából.

Szemszög váltakozása: Nagyon jó ötlet az írónő részéről, hogy beleláthattunk mindkét főhős fejébe.

Negatívum:

Ella gondolatai néha logikátlanok voltak nekem, de zavarodottsága miatt talán érthető a karakter részéről.

Ízlés kérdése: Ez csupán egy kis kukacoskodás. A borító nekem nem tükrözi a két szereplőt.

Hatalmas érzelmeket nem váltott ki belőlem, de mindenképpen ajánlom, mert szerintem éppen megfelel egy könnyed kis kikapcsolódásra.

Értékelés: 8/10

Idézetek:

Eltaszíthatsz magadtól, elszökhetsz tőlem, de én akkor is szeretni foglak.

 

Félresöpröm Ella haját, és füléhez illesztem az ajkamat. 
– Szóval szerinted izgató és dögös vagyok, mi? 
Magába folytja a mosolyt, úgy tesz, mintha teljesen elmerülne a bendzsós szám hallgatásában. 
– Nem. Azt mondtam, a zenéd izgató és dögös.

 

– Azt hiszem, talán jobban jársz, ha megpróbálod becsukni a szemedet – mondja.

– Szó sem lehet róla – rázom erélyesen a fejemet –, egész álló nap csak téged óhajtalak bámulni.

 

– Nem harapok, Ella May. – Micha szeme kihívóan csillog. – Hacsak nem kérsz meg rá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5512384855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása