Sarah Morgan: Álmaimban Manhattanben #kritika#
2017. május 04. írta: Szóvilág

Sarah Morgan: Álmaimban Manhattanben #kritika#

Sarah Morgan:

Álmaimban ​Manhattanben

A könyvről:

  • Kiadó: Harlequin Magyarország
  • Eredeti cím: Sleepless in Manhattan
  • Nézőpont: E/3 múlt
  • Terjedelem: 384 oldal
  • Fordította: Szabó Júlia
  • romantikus, new adult

 

Fülszöveg:

Nagyszerű barátok, menő lakás, fantasztikus állás! A rendezvényszervező Paige Walker csodálatosnak találja New Yorkban az életet. Imádja a kihívásokat, és szívvel-lélekkel végzi a munkáját. Gyerekkorában folyton betegeskedett, és most bizonyítani akar, méghozzá nem is akárhol, hanem az üzleti élet központjában, Manhattanben. De bármilyen jól érti is a dolgát, a világ meghódítására tett első kísérlete zátonyra fut, amikor előléptetés helyett kirúgják a munkahelyéről. Paige azonban felveszi a kesztyűt, és saját céget alapít. Ám egy önálló vállalkozás beindítása semmi ahhoz képest, hogy mindenáron titkolnia kell, mit érez még ma is élete első szerelme, a bátyja legjobb barátja, Jake Romano iránt. Amikor a férfi felajánlja segítségét Paige újdonsült cégének, felizzik a régi tűz, sok-sok álmatlan éjszakát okozva mindkettejüknek. Vajon sikerül a lánynak meggyőznie a mindenkivel szemben bizalmatlan Jake-et arról, hogy a boldogságért igenis érdemes kockára tennie a szívét?

Vélemény:

Sarah Morgan egy nagyon csajos történettel ajándékozott meg minket.  A kaland New Yorkban játszódik, a lüktető nagyvárosban, amely sosem alszik, és ezt Paige nagyon is élvezi. Imádja, ahogyan elvegyülhet a tömegben, hogy rendezvényszervezőként mindent irányíthat, és nem babusgatják folyton a szülei, mint régen a szigeten, ahol felnőtt.

Paige Walker számra a tinikor egyáltalán nem volt felhőtlen, szívbetegsége miatt gyakran éjszakázott a kórházban, ezért bátyja Matt és a szüleik folyamatosan aggódtak érte, sőt még most is védeni próbálják. Paige azonban ki nem állhatja az ilyen védelmezést, ezért is próbál mindig összeszedettnek és függetlennek tűnni.

Azonban egy napon a munkahelyéről, amelyet imád, hiszen még két legjobb barátnőjével is együtt dolgozhat, kirúgják őt barátnőivel együtt. Paige-nek nehéz elrejtenie, hogy összetört, de ekkor Jake (bátyja legjobb barátja, akiért titokban még mindig odavan) felajánlja neki, hogy segít beindítania egy saját vállalkozást, ő pedig lecsap a lehetőségre, hogy bizonyítson magának és a világnak is.

A történet nagyon lendületes, a szereplők szerethetőek, és végig kicsit úgy éreztem, mintha a Szex és New York egy évadát nézném. Paige két legjobb barátnője sokat szerepel a regényben, gyakran az ő párbeszédeik adják a humor forrását.

A barátok különböző személyisége érdekes, de a hűség és összetartozás mindig megjelenik a szereplők között. Nagyon aranyos, hogy még Eva reménytelenül romantikus és minden emberben megbízik, Frankie épp az ellenkezője, természetesen ebből adódik némi szócsata, de attól a barátság megmarad.

A főszereplő egyfajta kötőanyag a történetben, hiszen összetartja a lányokat, míg Mattet és Jake-et odavonzza a lakásukba.

Jó látni, ahogyan a karakter fejlődik végig a cselekményen keresztül. A szerző bemutatja Paige hogyan dolgozik, mit jelent számára a szerelem, barátság és testvéri kapcsolat, ugyanakkor milyen irányítási mániája van a saját életét illetően.

Nagyon örültem annak, hogy Jake szemszögéből is kaptunk fejezeteket, mert ebből kiderült, hogy miként látja a férfi a lányt. Azonban ez egy kétélű penge, mert habár feszültséget gerjeszt azzal, hogy tisztában leszünk érzéseivel, és mégsem tudjuk biztosan, miként fog dönteni, mégis előrevetíti a befejezést.

Pozitívumok:

Karakteres női főszereplők. Jó megoldás, hogy minden fejezet elején van egy-két mondat az egyik lánytól, amely a világlátását tükrözi.

Fülledt, izgalmas jelenetek.

Humoros párbeszédek.

Negatívumok:

Kiszámítható a vége.

Néhol túl csajos (rózsaszín) a regény, ezért inkább nőknek ajánlom.

Klisék jelenléte.

Cím: szerintem a Magic World jobban illett volna a könyvhöz.

Értékelés: 6,5/10

Idézetek: (Molyról)

Ha az élet becsap egy ajtót az orrod előtt, még mindig betörheted az ablakot.

 

Az élet túl rövid ahhoz, hogy a férfiaktól várjuk az első lépést.

 

Ha azt akarod, hogy az álmod valóra váljon, előbb ébredj fel!

 

A barátság nem olyan dolog, ami egyik pillanatról a másikra kikapcsolható, ha úgy kényelmesebb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4512479083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása