Könyves Nőnap!
2017. március 08. írta: Szóvilág

Könyves Nőnap!

Elérkezett március 8-ka, azaz a nemzetközi nőnap!

 

Elevenítsük fel, milyen erős és nagyszerű könyves hősnőkről olvashattunk már! Most kiemelek néhányat a kedvenceim közül. Ne felejtsétek el, hogy a Könyvmolyképzőnél most kupont kaphattok ajándékba az ünnepnap alkalmából, emellett pedig több áruházban is tavaszindító kedvezmények várnak (pl. Libri, Bookline). Érdemes körülnézni hát a könyvpiacon!

Lássuk a legnépszerűbb hősnőket:

A Harry Potter sorozatból ismert Hermione Granger, aki nemcsak hihetetlen éles eszével, de bátor tetteivel is magára vonta a varázslóvirág figyelmét. Ronnal és Harryvel való kalandjaik során többször mentette meg a fiúk életét. Kijelenthetjük, hogy nélküle már rég visszatért volna Voldemort.

 

Azonban nem csupán Hermione, hanem a szerepét alakító színésznő is büszkén állhat a világunk példaképei között. Emma Watson színésznő híres könyvmoly, aki harcol a női jogokért nemzetközi színtereken is.

 

 

 

 

Katniss Everdeen, a 12-es körzet bajnoka hatalmas tömegeket állított maga mögé őszinteségével és önfeláldozásával. A hősnő egy forradalom jelképeként küzd meg a Kapitóliummal, miközben mindvégig hű marad
 elveihez és önmagához.

 

 

 

 

 

Tris a bátrak csoportjában mutatta meg rendíthetetlenségét. Egy egész rendszert sikerült lerombolnia Négyessel 
az oldalán. Az összes csoport tesztjén sikeresen átment, és fényt derített az igazságra.

 

 

 

 

Clary Fray váratlanul csöppent bele az árnyvadászok világába, ám hamar kiderült, hogy megállja a harcosok közt a helyét. Rengeteg akadályt kellett leküzdenie, hogy végül a családját, szerelmét, barátait és a világot se hagyja
sorsára.

 

 

 

 

Rengeteg szuper karaktert említhetnék még, azonban a lista végtelen lenne, és sajnos annyi időm nincs. Véssétek eszetekbe, a nők erősek, és hihetetlen dolgokra képesek! Boldog nőnapot mindenkinek!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3012322169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása