Samantha Young: London Road #Kritika#
2017. március 19. írta: Szóvilág

Samantha Young: London Road #Kritika#

Samantha Young

London Road

A könyvről:

  • Arany pöttyös sorozat tagja
  • Terjedelem: 454 oldal
  • Nézőpont: E/1 múlt
  • romantikus, erotikus
  • Fordította: Molnár Edit
  • Sorozat: Dublin Street 2.
  • Furcsa módon rengeteg könyvön láttam „18 éves kortól” jelzést, ahol nem találtam szükségesnek, azonban ezen a könyvön csak 16-os korhatár szerepel, annak ellenére, hogy erőszak és RÉSZLETES fülledt ágyjelentek szerepelnek benne. Ezért én 18 éves kortól ajánlom!

 

Fülszöveg:

Johanna egész élete a családja, főleg az öccse körül forog. Apa híján, egy tehetetlen anya mellett, kiskora óta ő egyengeti Cole sorsát. Kémia ide vagy oda, még a pasikat is aszerint választja ki, mekkora anyagi támogatást remélhet tőlük.

Cameron McCabe-hez azonban tagadhatatlanul vonzódik. Elég csak ránéznie a szexi pultosra, máris liftezni kezd a gyomra. És felötlik benne, mi lenne, ha most az egyszer a saját igényeit helyezné előtérbe. Cam is heves érdeklődést mutat Jo iránt, de a lány olyan áthatolhatatlan falat vont maga köré, hogy ember legyen a talpán, aki keresztüljut rajta.

Miután azonban Cam beköltözik a szomszédba, egyre nehezebben lehet megálljt parancsolni a bimbózó románcnak. Főleg mert Cam mindenáron meg akarja fejteni Jo titkát… még ha téglánként is kell lebontania a falat.

Vélemény:

Be kell vallanom, hogy nem a borító ragadott meg, csupán kíváncsivá tett, hogy egy Arany pöttyös regényben, (amelyek többségében jelentős szerepet kap a romantika) miként kombinálja az írónő a szerelmes vonalat egy komolyabb témával. Jelen esetben ez téma az alkoholizmus valamint a családon belüli erőszak.

Samantha Young Dublin Street c. regényének testvérkéjéről beszélhetünk. Nekem az első rész kimaradt az életemből, de védelmemre szóljon, semmi jelzés nem volt a könyvön, hogy lenne előzmény. Szerencsére ez a hiányosságom azonban egyáltalán nem okozott gondot. Mint utána néztem, a Dublin Street egy másik páros kalandjait taglalja, akik ebben a regényben mellékszereplőként jelennek meg. A történet a Dublin Street nélkül is teljesen érthető és élvezhető.

Térjünk át a történetre. Adott egy gyönyörű, fiatal lány, Johanna, akinek rettenetes a családi háttere. Az öccse a szeme fénye, érte él, dolgozik, és bizony elfogad drága ajándékokat gazdag férfiaktól. Egy nap azonban megjelenik egy közel sem gazdag, ám annál dögösebb pasi, Cameron. Rögtön feltűnik az olvasónak, hogy izzik közöttük a levegő. A konfliktus abból adódik, hogy Johanna nem tud dönteni, hogy feladja a biztos jövővel kecsegtető kapcsolatát (amelyben nem boldog), egy olyanért, amely lehetséges, hogy csupán egy rövid kalandról szól.

A főhősnővel a történet során többször volt gondom. Legszívesebben néha ráordítottam volna, olyan furcsa dolgokat művelt, és egyáltalán nem éreztem magaménak gondolatait. Ám ez lehet csak eltérő személyiségünk hibája.

Cameron a legtöbb könyves álompasival ellentétben közel sem volt tökéletes, előítéletes, le van égve, régen egész komoly problémái voltak. Persze, ahogyan halad a történet kiderül, hogy több egy bunkó őstuloknál, de engem nem nagyon tudott megérinteni. Nem éreztem igazi mélységeket karakterében.

Cole, Johanna kisöccse viszont nagyon érdekes karakter volt. Én megkedveltem őt, és az egész cselekményben szerettem, hogy a kistestvér mellett, több mellékkarakter és jelentős szerepet kapott.

Pozitívumok:

Komoly téma részletes feldolgozása. Izgalmas erotikus jelenetek. Mellékszereplők fokozott jelenléte végig a cselekményben, kiforrottságuk. Összetartó baráti társaság, szórakoztató párbeszédek. Johanna pozitív karakterfejlődése.

Befejezés: kielégítő lezárás.

Negatívumok:

Két főhős személyisége. Kezdetleges ellenszenv fennállhat az olvasóban a szereplők iránt, ahogyan halad a történet ez majd csillapodik.

A szerzőnő furcsa szóhasználata: Olyan szavak használata, amely adott szövegkörnyezetben megakasztja az olvasás élményét.

Kedvenc szereplő: Cole és Joss

Élmények: erotika, testvéri szeretet ereje, baráti összetartás

Értékelés: 6,5/10

Idézetek:

– Máris szakítottunk – szóltam durcásan. 

Cam nevetve szorított magához. Prüszkölve próbáltam kiszabadulni az öleléséből.

– Mit csinálsz? 

– Visszahódítalak.

 

– Ideje lenne gyermekbarát kifejezést találnunk a „kapd be” szófordulatra. 

– Csapd be? – javasolta Cole. 

– Kiváló. Braden, csapd be, te cinikus hattyú! – hadonászott Adam a villájával.

 

Egyvalamit örökre megtanultam, ha egy férfi feleségül kér, csak egyetlen kérdést kell feltenned

magadnak.

- Meg tudnék lenni nélküle? Ha a válasz nem, akkor a válasz igen.

 

-Minden férfi őstulok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3712351219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása