Apa, randizhatok egy lovaggal? - Könyvajánló
2017. február 23. írta: Szóvilág

Apa, randizhatok egy lovaggal? - Könyvajánló

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

 

A könyvről:

  • Vörös pöttyös sorozat tagja
  • Terjedelem: 376 oldal
  • Elbeszélőmód: E/3 múlt
  • Kiemelném, hogy magyar írónőről van szó

 

Fülszöveg:

Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.

Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.

Bele lehet zúgni valaki állába?

Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.

Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,

két világ akarja holtan látni.

Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?

Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.

De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

 

Vélemény: (spoiler)

Kevés történetnél éreztem eddig azt, hogy akár egy izgalmas kalandfilmet is forgathatnának belőle, de ennél a könyvnél tagadhatatlanul újra és újra filmszalagként szaladtak fejemben a képek. Teljesen más sztoriba csöppentem, mint vártam. Azt hittem jön egy Kósza nevű lovag, aki valami csoda folytán a mi világunkba csöppen és beleszeret Mia Anne-be. Hát nagyobbat nem is tévedhetem volna. Ez nem egy egyszerű romantikus lovagregény, ami a 21. században játszódik.

A könyv háttérsztorija egyszerűen hihetetlenül izgalmas, van benne tudomány, kaland, romantika és varázslat. Mia Anne nagyon szerethető, makacs lány, aki tele van reményekkel. Apja először eléggé ellenszenves a rideg lelkével, azonban a végére szívünkbe fogadjuk.

Nehéz lenne összefoglalnom a történetet, ám megpróbálom legalább a körvonalakat elmesélni. A Földön az emberek elkezdenek furcsa, részletes álmokat látni egy másik világról, csakhogy ezek nem csupán álmok. Így ismerkedik meg főhősnőnk Kósza lovaggal, akivel folyamatosan vitatkozik, állandóan bajba sodorják egymást, mégis tagadhatatlanul kialakul a vonzalom közöttük. Rengeteg akció dús jelentet kapunk. Varázslat, kardvívás, titkos főhadiszállás a 4-es metróban. Az írónő rendkívül leleményesen alkotta meg világát, ügyelt, hogy minden részletet kidolgozzon.

Ami különösen meglepett, mégis imádtam, hogy a lány mozgássérült. Ám ez nem keseríti el, éli mindennapjait, ahogyan a legtöbb tinédzser. Érdekes jelentőséget kapnak a lábak. A lovagok elpirulnak tőle, Kósza odavan a bokákért, ugyanakkor a végső harcban Mia Anne feláldozza testét, hogy megmentse a világot egy istentől. Bezony, egy magyar tudósnak álcázott isten lesz az ellenfelünk.

Kedvenc szereplő: Mia Anne és Táncos (mellékszereplő, de imádtam)

Kedvenc jelenet: Amikor Kósza elrejti a lányt a szobájában, majd mellette alszik

Extra pont: egyediség

Értékelés: 9/10

 

Kedvenc idézetek:

– Apa, randizhatok egy lovaggal? 
Az apja reflexből közölte, hogy tizenkilenc és fél éves kor az ideális a szexuális kapcsolat elkezdésére, és erre még pontosan negyvenegy és fél hónapot kell várnia. 
– Bocs, apa rosszul tettem fel a kérdést. Szeretnéd, ha egy osztálytársammal mennék moziba, aki már túl van az első pár berúgáson, óvszer nélkül szexel, és tudja, hol lehet drogot kapni? Vagy inkább elengedsz egy lovaggal, aki elpirul, ha meglátja a bokámat?

 

– Őrvarázslók? De fura álom! 
– Azt hiszed, hogy alszol? – döbbent meg a férfi. – Nem alszol. 
– De. 
– Nem. 
– Majd pont a saját álmommal fogok erről vitatkozni! Az előbb még az ágyamban feküdtem. 
– A dólényekre! – kiáltott fel döbbenten a másik. – Csak nem csillagfattyú vagy?! 
– Fattyú az anyád!

 

A hullabűvölő egy perc múlva felnézett, arcáról sütött a kimerültség: 
– Kell a véred! 
– Micsoda?! Hé, elég ronda vagy Edwardnak!

 

– Letértem az útról! – nyögte dühödten. 
– Piroska is így kezdte.

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4712284919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása