Ahol a furcsa, különleges
2017. február 18. írta: Szóvilág

Ahol a furcsa, különleges

Jessica Park

Flat- out Celeste

 

A könyvről:

  • Rubin pöttyös sorozat tagja
  • Flat-out love folytatása
  • Stílus: az első kötetre is jellemző intelligens humor
  • Fordította: Komáromy Zsófia
  • Terjedelem: 360 oldal

 

 

Fülszöveg:

 

A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.

 

 

Vélemény: (spoiler)

Körülbelül 5 év telt el a Flat-out love befejezése óta, miután Julie felforgatta a Watkins család életét és összejött Mattel.  A kis Celeste gyönyörű nővé érett, azonban még mindig nem találja helyét a világban. Hiába rakta fel
Fotó Finn barátját a padlásra, az emberekkel most sem boldogul. Nincsenek barátai, viszont bátyja, aki már 2 éve szakított Julieval, még mindig támogatja.

A történet konfliktusa Celeste félelméből ered. Tart az egyetemtől, és fél, hogy sosem lesz képes egy közösség tagjává sem válni, ezért elhatározza, hogy megújul. Így fut bele Justinba, egy távoli egyetem diákjába.

Justin karakterét imádtam. Egy hóbortos, csupaszív srác, aki annyira odavan a lányért, hogy folyamatosan elesik, bénázik. Nagyon tetszett, hogy nem akarja megváltoztatni a lányt, inkább értékeli a különlegességét. Ráadásul hihetetlenül romantikus.

Matt a szokásához híven gondoskodó, azonban az ő élete is új fordulatot vesz.

A befejezés ezúttal sokkal jobban tetszett, habár most sem varrja el teljesen a szálakat az írónő, megnyugodhat a lelkünk mindkét pár kapcsán.

 

Kedvenc jelenet: Matt és a húga iszogatása

 

A történet mottója: „Nincs nagyobb teljesítmény, mint önmagunknak maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál minket másmilyenné tenni.”

 

Pluszpont: Humoros levelezés, chatelés

 

Értékelés: 10/10 Nálam szerelem, szó szerint nem bírtam letenni.

 

Kinek ajánlom?  Mindenkinek, nem lehet nem imádni, de talán komolyabb témája miatt fiatal felnőtt kategória.

 

Kedvenc idézetek:

 

„Mégis ki a fene állapítja meg ezeket a mércéket, mi? Kinek van joga megmondani, hogy milyennek kéne lennünk? És mégis hogyan merészeli bárki is azt éreztetni veled, hogy nem pont úgy vagy jó, ahogy vagy? Ez elfogadhatatlan.”

 

„Justin: Érted mehetnék kocsival. Este 7? 
(…) 
Justin: Tudom, hol laksz. 
Justin: Bocs, ez tök ijesztően hangzott. 
Justin: Hahó? Jesszus… Csak nem elijesztettelek? 
Justin: Én csak ezt akartam mondani, hogy tudom, hova menjek érted. És nem elsötétített ablakú furgonnal várnálak a ház előtt. Az tényleg haláli ijesztő lenne. 
Justin: Egy Priusszal mennék érted. 
Justin: Priusszal nem szokás embert rabolni, igaz?”

 

 

„– Matthew! Te meg mit keresel itt?
A bátyja leült mellé.
– Csak azért jöttem, hogy a vízen járjak. Meg végrehajtsak néhány egyéb csodát. Tudod, a szokásos.”

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5412270878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása