Nyáry Krisztián: Így szerettek ők #kritika#
2017. július 06. írta: Szóvilág

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők #kritika#

Nyáry Krisztián:

Így szerettek ők

A könyvről:

  • Kiadó: Corvina
  • Így szerettek ők sorozat első része
  • Terjedelem: 132 oldal
  • életrajz, szerelem, irodalomtörténet

 

Fülszöveg:

Nyáry ​Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához. 
40 történet Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

 

Vélemény:

Az írók költők élete nem csak játék és mese, ugyanakkor rengeteg dráma és kaland. Nyáry Krisztián ebben a könyvében utánajárt híres szerzőink életének.

A könyvet olvasva láthatjuk, hogy számtalan változata létezik a szerelemnek, és nem csupán a regényekben fordul elő lányszöktetés, titkos hódítás és szerelmi vallomások hada.

Az irodalmi szerelmeskönyv kellemes élményt nyújt mind a romantikára vágyóknak, mind pedig irodalmi alakok életrajzaiban elmerülni vágyó olvasóknak.

Ha érdekelnek titeket az érdekes életutak, a kedvenc magyar költőitek, íróitok eseménydús története, akkor nektek ajánlom a könyvet.

Ismeretterjesztő és mégis szórakoztató kalauz a híres magyar irodalmi szerelmek világában. Én szívesen látnám akár középiskolákban az irodalom órán. Gyönyörű és kiábrándító, hogy a szerelem mennyire lehet tökéletes és tökéletlen.

 

Értékelés: 10/10

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4312645445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása