Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés #kritika#
2017. június 16. írta: Szóvilág

Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés #kritika#

Elle Kennedy:

The Mistake – A baklövés

A könyvről:

  • Rubin pöttyös sorozat tagja
  • Az üzlet folytatása, kezelhető önálló műként
  • Kiadó: Könyvmolyképző
  • Terjedelem: 352 oldal
  • Nézőpont: E/1 váltott jelen, Grace és Logan
  • new adult, erotikus, romantikus

 

Fülszöveg:

A ​srác nem csak a pályán szeret játszani… 
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… 

A srác nem csak a pályán szeret játszani… 
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt. 
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… 
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

 

Vélemény:

Miután elolvastam Elle Kennedy Az üzlet c. regényét tudtam, hogy az egész sorozatot magamévá kell majd tennem.

Szívdöglesztő pasik, talpraesett csajok, szexi humor és fülledt erotika mindez egyetemi légkörben!

(Talán iskolát kellene váltanom!)

Az írónő ismét hozta a már megszokott pergő humorát, a pezsdítő beszólásokat. Garrett és Hannah történetének befejezése után vesszük fel a cselekmény fonalát, és különösen örültem, hogy a régi főszereplőink megjelennek ebben a kötetben is, ráadásul nem csupán említés szintjén. Ők maguk is továbbgördítik az eseményeket.

Na de térjünk vissza a történetre!

A baklövésben a férfi karaktert ezúttal Logan adja, aki az egyetemi hokicsapat sztárjátékosa. Még mindig imádtam bekukkantani a fiúk pecójába, és látni a szeretett dögös sportolóinkat, ahogyan húzzák egymást.

Logan karaktere különösen összetett. Míg az előző kötetben talán a női karakter volt részletesebben kidolgozva, ez alkalommal Logannel éreztem így. Több érzelmi impulzussal is meg kell küzdenie, miközben saját vágyaival sem volt tisztában.

Az hogy egy ennyire sikeres és magabiztos srác kerül ilyen kiszolgáltatott ismeretlen érzelmi terepre, mint Logan a könyvben, különösen érdekes téma. Sokszor fakad belőle humor is.

 

A másik fő karakterünk Grace. Ő is változáson megy keresztül, miután az első éve végén összetörték szívét, és itt eljutunk a következő ponthoz, amit Elle K. regényeiben szeretek: ahogyan a karakterfejlődést végigköveti.

Mindkét fiatal a felnőtt lét küszöbén áll, amikor próbálják megtalálni helyüket is a világban, és ekkor futnak egymásba.

Nagyon érdekes, ahogyan kialakul közöttük a kapcsolat, és összecsiszolódik a páros. A találkozás hasonló az előző részhez, legalábbis annyiban, hogy véletlenül futnak össze, valamint első benyomásra teljesen eltérő személyiségjegyekkel rendelkeznek.

Összegezve: Mindenkinek ajánlom, hogy vegye kezébe a regényt, aki szereti a fiatalos, perzselő sztorikat. Vigyázat! Hoki iránti érdeklődést válthat ki!

 

Kedvenc jelenet: A fiúk versírása

Értékelés: 10/10

Idézetek:

– Lássuk csak! Étteremválasztás csillagos tízes. Modor… kinyitottad előttem a kocsiajtót, tehát tízes. Társalgási készség… kilences. 
– Kilences? – csattan fel. 
– Egy pontot levontam a hokitéma miatt. Az elég uncsi volt – eresztek meg egy huncut mosolyt. 
Logan összehúzott szemmel néz rám. 
– Vigyázz asszony! Túl messzire mész. 
Ügyet sem vetek rá. 
– Vonzalom? Tízes. Átölelted a vállamat, és megfogtad a kezemet, ami kellemes volt. Már csak egy dolog maradt: a búcsúcsók. Még nem tudtam pontozni, de jobb ha tudod, hogy alapból egy pont mínusszal indulsz, mert értékelésért nyaggatsz ahelyett, hogy nekiállnál. 
– Ez most komoly? – csillant fel a szeme. – Büntetést kapok azért, mert úriemberként viselkedek? 
– Mínusz két pont. Vigyázz, mert fogy az idő Johnny.

 

– Te vagy az utolsó gondolatom lefekvés előtt, és az első, amikor reggel kinyitom a szemem. Te vagy az igazi.

 

Deannek viszont más tervei vannak. Mire végzek a tusolással, a folyosón vár, és türelmetlenül morog. 
– Basszus öreg, mit tököltél annyit odabent? A lábadat borotváltad? Tizenhárom éves kiscsajok gyorsabban zuhanyoznak, mint te. 
– Konkrétan öt percet voltam bent.

 

– Arra számítottál, hogy nemet mondok? – kuncogok. 
-Olyasmi – vallja be. 
– Már miért tennék ilyet? De komolyan, melyik srác ne akarná megnézni a Die Hardot? Már csak azzal tehetnéd még vonzóbbá az ajánlatot, ha megkínálnál valami piával. 
– Sajnos azzal nem szolgálhatok – gondolkodik el. – De van egy zacskó gumimacim a fiókban. 
– Légy a feleségem! – vágom rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8612600817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása