Jessica Park:  Flat-Out Matt – titkolni bolondulásig #kritika
2017. június 01. írta: Szóvilág

Jessica Park: Flat-Out Matt – titkolni bolondulásig #kritika

Jessica Park:

Flat-Out Matt – titkolni bolondulásig

A könyvről:

  • Flat-Out love 1,5
  • Rubin pöttyös sorozat tagja
  • Kiadó: Könyvmolyképző
  • Fordította: Komáromy Zsófia
  • Terjedelem: 156 oldal
  • Nézőpont: E/3 múlt , Matt szemszög
  • romantikus, new adult, erotikus

Fülszöveg:

Matt ​harmadéves a Massachusettsi Műszaki Egyetemen. Kockafejű, szellemes, zseniális srác.

És nagyon, de nagyon buta is.

Amikor a szépséges, menő, éleselméjű Julie beköltözik a házukba, mégis miért (jaj, miért?!) bújik Matt a bátyja, a hiányolt Finn bőrébe, azzal áltatva magát, hogy csak a lány kedvéért teszi?

A dolog egész ártalmatlannak tűnik, amíg Julie átmeneti vendégeskedése hosszú távúvá nem válik. És amíg a helyzet szívszorító őrületté nem fajul. Na meg amíg Matt bele nem szeret Julie-ba, Julie pedig bele nem szeret Finnbe.

De hát… Matt a hozzá való. Bárcsak megértethetné ezt Julie-val! Méghozzá anélkül, hogy el kelljen árulnia neki az igazat, ami mindannyiukat tönkretenné. Főleg Celeste-et, sérülékeny lelkű húgát, akinek talán mindenkinél jobban szüksége van Julie-ra.

A Szeretni bolondulásig-ban Julie szemszögéből láthattad Mattet. Ezzel a kisregénnyel, a Szerelem bolondulásig-gal most mélyebbre hatolhatsz Matt világába. Átélheted a történetet az ő oldaláról, megszakadhat érte a szíved, amikor megszakad a szíve, és ismét beleszerethetsz ebbe a szokatlan hősbe.

Indulj érzelmes utazásra az előzményeket bemutató két fejezettel, majd a Szeretni bolondulásig ezúttal Matt szemszögéből elmesélt hét fejezetével, és végezetül vár Julie történetének vadonatúj, pikáns fináléja!

 

 

Vélemény:

Miután elolvastam a Flat- Out love első és második részét biztosan tudtam, hogy kíváncsi leszek Matt sajátos szemszögére.  Kevés ennyire intelligens humorral fűszerezett és érdekes karaktereket felmutató történettel találkoztam eddig, mint ez. Ezért is vettem kezembe a kisregényt.

A könyvet az előző okokból kifolyólag főként rajongóknak ajánlom, akiknek nem volt elég a két kötet, szeretnének még többet a mi kis okostojásunkból Mattből.

Az írónő szépen adagolta az információkat a történet során, kaphattunk eddig kimaradt jeleneteket, és megtudhattuk, hogy különböző izgalmas helyzetekben, mi járt pontosan Matty fejében. Valamint a történetet a szerző egy pikáns, romantikus befejezéssel zárja le.

Pozitívum:

Új szemszög: Érdekes összevetni az első könyv és a kisregény közti különbséget. Miként látja az adott szituációt egy férfi és egy nő.

Kapunk egy aranyos kis betekintést Matt Finnel való kapcsolatából.

Új, izgalmas jelenetek.

Negatívum:

Nekem jobban tetszett volna, hogyha az írónő a plusz tartalommal kiegészítve végighalad az egész első kötet cselekményén Matt szemszögéből. Ehelyett kiválasztott néhány fejezetet, és csupán azokat mesélte el nekünk újra.

Értékelés: 8/10

Idézetek: (Molyról)

Randizz olyan csajjal, akinek lila haja meg egy csomó tetkója van! Olyasvalakivel, aki szenvedélyes és vicces, és akit nem csak az eszed érdekel. Aki hajlandó volna kiugrani veled egy repülőből. Szerintem egy rendes kapcsolatban sokkal többet is megadhatnál egy lánynak, mint amit sejtésem szerint, ennek az Ellennek tudsz nyújtani. És te magad is többet kapnál. Többet érdemelsz!

Még mindig összeforrva hallgattak, egymáshoz bújtak, és elnyújtották a láz utáni nyugalom perceit. Soha többé nem lesz még egy ilyen jelentőségteljes, értékes pillanatuk, mint amilyen ez volt. Ezt mindketten tudták. Találnak majd maguknak más pillanatokat – talán még jobbakat is –, de ezt nem fogják tudni megismételni.

Most először értette meg, hogy a lány magányosabb, mint gondolta. Nem annyira, mint Ő maga, de akkor is…Most már értette,mert tudta,hogy a magányos emberek többet titkolóznak,mint mások.

(…) Ejtőernyőzöl, vékony kötélen lógsz a szurdok fölött és vadvízi evezel, de nem vagy hajlandó… mire is? Megőrülni és kockázatot vállalni egy lányért? Eszeveszetten beleszeretni valakibe? Hagyd, hogy az életed a feje tetejére álljon, amiért tiszta szívedből belezúgtál valakibe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4212558379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása