Colleen Hoover: Maybe Someday - Egy nap talán #kritika#
2017. május 02. írta: Szóvilág

Colleen Hoover: Maybe Someday - Egy nap talán #kritika#

Colleen Hoover:

Maybe Someday – Egy nap talán

A könyvről:

  • Rubin pöttyös sorozat tagja
  • Kiadó: Könyvmolyképző
  • Fordította: Barthó Eszter
  • Nézőpont: E/1 jelen váltott
  • Terjedelem: 392 oldal
  • zene, new adult, romantikus

Fülszöveg:

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább. 
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra. 

Vélemény:

Mielőtt belekezdenék a könyv kritizálásába (ami inkább dicsőítés lesz), gyorsan szólni szeretnék, hogy a regényhez készültek dalok is. Nem is akármilyenek! Most nem egy egyszerű soundtrack listát találsz a történethez, hanem kifejezetten a regényhez készült darabokat. Ide kattintva elérheted őket!

Most, hogy túlestem a figyelmeztetésen, nehogy kimaradjatok a teljes élményből, ideje sorra vennem, mit imádtam a könyvben.

Rengeteg new adult regényt olvastam már, és már kezdtem azt hinni, hogy kevés újdonságot tartogatnak számomra. De Colleen Hoover ezt képes volt megcáfolni.

Először is vegyük azt a briliáns ötletet, hogy a férfi főszereplő, Ridge egy süket zenész! Bizony. Odáig és vissza voltam az ötletért, hogy nem egy tökéletes görög félisten testű, tehetséges srác a főszereplő. Ráadásul zenész létére - a legtöbb New adult könyvhöz képest – nem egy seggfejnek álcázott, szoknyapecér, hanem már egy öt éve tartó kapcsolatban élő, végtelenül hűséges pasi.

Innen jutunk el a következő ponthoz, amit nagyra tartok. Habár Sydney és Ridge között izzik a levegő, mégis igyekeznek elnyomni vonzalmukat. Oké, egy csók becsusszan, de végre egy olyan pasi a könyvben, aki tényleg szenved a gondolattól, hogy elárulja barátnőjét a főhősnőért.

Talán egy kicsit sok volt a szenvedés a kialakult helyzet miatt, mégis élveztem. Egyszerűen az írónőnek sikerül kifacsarnia az olvasó szívét. Hol lángra lobbant minket, hol összetöri, mindenesetre kapunk egy nagy adag emésztenivalót is a történet kapcsán.

Nem csupán a történettel és a szereplők személyiségével nyer meg minket magának a szerző, hanem a különleges dalszövegekkel is, amelyek az olvasó szeme/ képzelete láttára jönnek létre, és szorosan kapcsolódnak Ridge és Sydney érzelmeihez. Ez a különlegesség azzal, hogy magunk is hallhatjuk a zenét, beránt minket regénybe.

A zene mellett a hűség, barátság témáját is alaposan körbejárjuk már a kezdetektől. Sőt, a történet közepén kiderülő sötét titok is megforgatja lelkünkben a kést. Az szerző bravúrosan kettészakítja a mi szívünket, de ehhez képest mégis megjelenik a humor a könyvben.

Tehát szíveket készenlétbe, mert érezni fogjátok a rezgéseket!

Pozitívumok:

Ritka az olyan könyv, amelynél azt mondhatom, hogy szinte az össze mellékszereplőt szerettem. Itt mégis megtörtént.

Komoly téma, humorral vegyítve, tökéletes adagolásban.

Dalszövegek kifejezőereje.

Ó, igen és a cím! Tökéletes választás, mert szó szerint megjelenik a műben, de mögöttes tartalma is van.

Negatívumok:

Talán kicsit sok a szenvedés Sydney és Ridge között, de csak kukacoskodok.

Értékelés: 10/10

Idézetek:

A vágyat könnyen le lehet küzdeni, főleg, ha csak testi vonzalmon alapul. A szív ellen harcba szállni már sokkal nehezebb feladat.

 

Hiszem, hogy az életben találkozunk néha olyanokkal, akiknek a lelke teljesen kompatibilis a miénkkel. Egyesek lelki társaknak nevezik őket, míg mások igaz szerelemnek.

 

Szia, szív! Hallasz? Te és én mostantól hivatalosan is harcban állunk.

 

És ha most nem lehetsz velem, 
én itt várok rád türelmesen. 
Amíg eljössz, 
elviszel egy éjszakán. 
Egy nap talán. 
Egy nap talán.

 

Nem kell hallanom. Elég, ha érzem.

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6512474617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása