Boldog Pí napot mindenkinek!
2017. március 14. írta: Szóvilág

Boldog Pí napot mindenkinek!

Boldog Pí napot mindenkinek!

Március 14-én (3,14) ünnepeljük a matematika egyik legismertebb számát. A könyvek világában is találkozhattunk hóbortos zsenikkel, akik szívesen barangoltak a matematika birodalmába. Ezért a mai nap alkalmából ajánlanék két könyvet, amelyben szerethető okostojások szerepelnek. Illetve megemlítenék egy sorozatot is, (igaz nem könyves) amelyben nagyokat nevethetünk agytrösztjeink mindennapjain. Zseninek lenni igenis kihívás!

Íme, a két könyv:

Flat out love: Matt gondoskodó és kiváló humorérzékkel bíró egyetemista az MIT-n, ráadásul férfi főszereplőként
 szerelmi szál is kötődik nevéhez. Imádtam ezt a regényt! Az értékelést itt olvashatjátok a könyvről.

Ha elnyerte tetszéseteket, megjelent a folytatása is: Flat out Celeste. Kattints ide a kritikáért!

A második könyv, amelyet ajánlani szeretnék magyar írónő tollából származik. Az izgalmas Vörös pöttyös regényben több szereplő nézőpontján keresztül figyelhetjük a történéseket, köztük Amon Dollond professzor szemén át. A professzor főhősnőnk apját játssza, aki egy titkos katonai kutatásban vesz részt, sőt még egy istennel is szembe kell néznie. On sai: Apa, randizhatok egy lovaggal sikeres regényét ugyancsak szívből tudom ajánlani. Itt írtam róla!

Ami a tévé sorozatot illeti, az Agymenőket szeretném kiemelni. Nekem ez egy személyes kedvencem, melyben tudós kockák a főszereplők.  A sorozat humora abból ered, ahogy a zsenik a hétköznapi életben igyekeznek helytállni, randizni, kapcsolatokat kialakítani. Ekkor költözik be szomszédjukba egy fiatal, gyönyörű lány, aki nem éppen okos, viszont annál talpraesettebb. Így a két csoport egymást kiegészítve, néha konfrontálódva keveredik kalandokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr312337679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása