Miért jó könyvtárba járni?
2017. március 03. írta: Szóvilág

Miért jó könyvtárba járni?

Miért jó könyvtárba járni?

Könyvtárba járni nagyszerű élmény. Bár szeretem megvenni a könyveket, és saját tulajdonomként használni, be kell vallanom, számos előnye van a kölcsönzésnek, és én is gyakran megfordulok bizonyos könyvtárakban. Hiszen, ahogyan egy könyvnek, úgy egy könyvtárnak is hangulata van a legkisebb várositól az eldugott olvasókuckóival, a legforgalmasabb és legelegánsabb fővárosiig. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy több könyvtár is található a környezetedben, érdemes végignézni katalógusaikat, illetve magát az épületet is, hogy megállapíts melyik a legszimpatikusabb, illetve melynek van az ízlésednek megfelelő állománya.

Mindezek mellett a takarékosságról se feledkezzünk meg. Egy könyvtárba való beiratkozás díja sokkal kevesebb, mintha az összes számunkra tetszetős könyvet megvesszük. Ráadásul, ahogyan a polcok között bóklászunk, olyan olvasmánnyal is találkozhatunk, amelyre talán az interneten nem is kerestünk rá, mégis elnyeri tetszésünket.

Az olvasás egyik legnagyobb előnye, hogy tájékozottak, műveltebbek leszünk, és ha sokféle témában, műfajban elmerülünk, széles látókörűek, amit a könyvtárba járás nagyon is segít. Ezen kívül nem csupán könyveket, de napilapokat, lexikonokat is találhatunk az adott részlegeken.

Sokakban talán még él az a régi képzet, hogy a könyvtárban öregek vagy szemüveges okostojások vannak, azonban ez egyáltalán nem igaz. Rengeteg fővárosi könyvtárban jártam már, ahol egyetemisták foglalták el a foteleket, és készítették házi dolgozataikat, készültek a vizsgájukra vagy éppen lyukas órájukban olvasgattak valamit. Tehát nem elhanyagolható a könyvtár közösségépítő ereje. Akár új barátságok is születhetnek a polcok között.

Sőt, a legtöbb városban különféle kluboknak és foglalkozásoknak is helyt ad az épület, ahol hasonló érdeklődésű olvasók találkozhatnak és folytathatnak eszmecserét. Érdemes tehát figyelni a programokat is.

Remélem sikerült bebizonyítanom, hogy legyen az ember gyerek, felnőtt, családos, vagy magányos farkas, mindenkinek érdemes ellátogatni a könyvtárba.

 

Egy kis kedvcsinálóként pedig íme, Budapest 13 lenyűgöző könyvtára: kattins ide

Az én kedvencem is köztük van, ahova gyakran ellátogatok! ♥

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7512309501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása