Mindenki kisfilmje
2017. február 24. írta: Szóvilág

Mindenki kisfilmje

 

Magyar film a jelöltek között!

Ezúttal nem könyves hírekkel jelentkezem, de ez nem azt jelenti, hogy nem lenne miért izgulni. Hamarosan újra felvillannak a reflektorok, ugyanis a 89. Oscar-gála rohamosan közeledik felénk. Los Angelesben találnak gazdára az aranyszobrocskák hazai idő szerint 26-án, hajnalban.

Deák Kristóf kisfilmje a Mindenki (angolul: Sing) is ringbe száll a díjért rövidfilmek kategóriában. Az Oscar jelöltekkel foglalkozó szaklapok többsége esélyesnek tartja a magyar produkciót. A 25 perces film rengeteg nemzetközi filmfesztiválon szerepelt már sikerrel.

A történet 1991-ben játszódik. A 10 éves Zsófi (Gáspárfalvi Dorka) új iskolába kerül, ahol kezdetben minden idegen számára. Később összebarátkozik Lizával (Hais Dorottya), és belép az iskola híres kórusába. Hamarosan kiderül, hogy az elsőre kedvesnek hitt kórusvezető, Erika néni (Szamosi Zsófia) sajátos módszerekkel igyekszik elérni a sikert. A gyerekeknek közösen kell szembeszállniuk vele.

A kisfilm karakterei felettébb szerethetőek és valósághűek, mindannyiunk találkozott már „Erika nénivel” élete során, így azonosulni tudunk a szereplőkkel.

Reméljük, a Saul fia után újabb magyar sikereket érünk el a gálán.

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2612289663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása