Hogyan olvass többet?
2017. február 16. írta: Szóvilág

Hogyan olvass többet?

Veled is előfordult már, hogy elkészítetted a listádat (akár gondolatban), hogy mely könyveket szeretnéd elolvasni, aztán nem lett belőle semmi? Annyi jót írtak az adott könyvről, és a barátaid is bőszen ajánlgatták, mégsem volt időd rá? Akkor íme néhány tipp, amely segíthet.

Neil Pasricha, kanadai író, a The Book of Awesome (2010) szerzője elhatározta, hogy több könyvet szeretne elolvasni, mint amennyit eddig sikerült neki egy évben. Idén száz könyvet tűzött ki céljául a tavalyi ötvenhez képest, és elárulta, mindezt hogyan vitte véghez.

Első tipp: Érdemes keresni egy helyet az otthonunkban, ahol nyugodtan olvashatunk.

Sokat segíthet, ha megválunk a televíziónktól, amely kényelmesebb szórakozás alternatíváját nyújtja, hiszen az olvasáshoz több energia és koncentráció szükségeltetik.

Második tipp: Vállald fel nyilvánosan elhatározásodat!

Nem árt, ha regisztrálunk könyvekkel foglalkozó fórumokon, ahol eszmecserét folytathatunk másokkal ebben a témában. Vagy akár közösség oldalunk felületén is ajánlhatunk kölcsönösen olvasnivalót ismerőseinknek.

Harmadik tipp: Könyvlisták!

Annak érdekében, hogy ne nekünk kelljen szemezgetni a frissen megjelenő könyvek hadából, érdemes egy megbízható listát választani. Pasricha Bill Gatesét ajánlja.

Negyedik tipp: Hagyd abba, ha nem tetszik!

Sose kényszerítsd magad, ha szórakozásból olvasol a folytatásra!

Ötödik tipp: Mondd le az újság-előfizetésedet!

Hatodik tipp: Cserebere!

Add kölcsön és kérj kölcsön könyveket! Frissítsd a könyvespolcod!

Hetedik tipp: Ne használj könyvolvasót!

Sokkal élvezetesebb kezünkben fogni egy könyvet, mint a képernyőn róni a sorokat.

Nyolcadik tipp: Olvass, amikor csak lehet!

Erre példának Pasricha a sorban állást, várakozást említi. Érdemes mindig magunknál tartani egy könyvet a táskánkban, hogy akár a buszon, váróteremben vagy két előadás között elüssük vele az időt.

kép: o.canada.com

forrás: konyves.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szavakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9312266210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása